3 redenen waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

Ben jij regelmatig in de sportschool te vinden? Of misschien zit je er wel over na te denken om een abonnement te nemen. Waar fitness eerst vooral voor mannen was, vinden tegenwoordig steeds meer vrouwen hun weg in de sportschool. Veel vrouwen denken groot en breed te worden van krachttraining, maar dit is helemaal niet waar. Wij geven je drie redenen waarom jij vandaag nog met krachttraining moet beginnen.

Vet verbranden

Zoals net al even werd genoemd, denken veel vrouwen bij krachttraining gelijk aan enorme gespierde mannen die met gewichten in de weer zijn. Veel vrouwen zijn dan ook bang om te gespierd te worden als ze aan krachttraining beginnen. Je hoeft hier helemaal niet bang voor te zijn. Vrouwen die aan deze soort training doen, verliezen juist meer vet en bouwen een kleine hoeveelheid aan spieren op. Je zult dus niet zomaar een enorme spierbundel worden. Dit komt vooral door de hormonen die vrouwen hebben, deze zorgen ervoor dat je spiergroei niet explosief toeneemt.

Goed voor je lichaam

Krachttraining is niet alleen goed voor het kweken van spieren, maar het is ook erg goed voor je lichaam. Zo zorgt het voor sterkere botten. Je botdichtheid neemt geleidelijk af naarmate je ouder wordt, dit kan leiden tot vervelende blessures. Krachttraining gaat dit proces juist tegen. Je zult minder vaak last hebben van blessures. Ook is krachttraining goed voor hart en bloedvaten. Zo verbetert het de bloeddruk en verkleint het de kans op hart- en vaatziekten.

Een boost voor je zelfvertrouwen

We weten nu dat krachttraining je kan helpen met het verbranden van vet en goed is voor je lichaam, maar dit is niet het enige. Het kan je zelfvertrouwen een grote boost geven. Krachttraining zorgt er niet alleen voor dat je er beter uitziet, maar je mentale gezondheid zal ook verbeteren. Je zit beter in je vel en dit zul je ook gaan uitstralen.

Ben je overtuigd? Ga je jezelf eraan wagen? Als je gaat beginnen met krachttraining, kan het helpen om op een blog voor vrouwelijke krachtsporters te kijken. Hier vind je allerlei handige tips en tricks, maar ook verschillende trainingsschema’s

Leave a Reply

Your email address will not be published.