De beste yoga resultaten dankzij je Personal trainer Rotterdam

Het verslavende effect van Yoga

Waarom verslaafd raken aan yoga? Yoga is momenteel één van de meest populaire sporten. In de afgelopen jaren is de populariteit van deze sport, geboren in India, toegenomen. Er zijn nu meer dan 300 miljoen yogi’s over de hele wereld! Het succes van deze discipline is met name te danken aan het feit dat de methode compleet is: de voordelen zijn zowel fysiek, psychisch als spiritueel. In het Westen ligt de nadruk op fysieke houdingen (“Asana’s” in het Sanskriet), ademhalingsoefeningen (“Dhyana” in het Sanskriet) en meditatie (“Pratyahara” in het Sanskriet). Yoga wordt door sommige mensen beschouwd als een levensstijl op zich. De discipline werkt op zowel het lichaam als de geest. Deze praktijk leert yogi’s om mensen en de wereld om hen heen met liefde en respect te behandelen. Deze levensstijl omvat zowel gezond eten als morele principes. Over het algemeen leidt het regelmatig beoefenen van yoga tot een evenwichtig en gelukkiger leven. Onze coaches Lynn en Eefje staan klaar om je te helpen met deze hele nieuwe manier van leven. Als je dus personal training in Rotterdam zoekt, aarzel niet ons te contacteren.

De verschillende soorten yoga

Eén van de vele voordelen van deze discipline is dat er meerdere manieren zijn om het te oefenen. Hier is een overzicht van de meest bekende soorten yoga:
Hatha: Deze yoga is een beetje “de basis van yoga”. Het is voor iedereen toegankelijk en wijdverbreid, het is een zachte en ontspannende yoga. Perfect voor beginners!
Ashtanga: Dit is één van de soorten yoga die “dynamisch” wordt genoemd. Het bestaat uit opeenvolgingen van houdingen volgens vooraf bepaalde reeksen en op een vloeiende manier.
Vinyasa: Deze yoga is ook gebaseerd op het principe van sequenties. Deze dynamische methode is perfect om stress te verlichten door houdingen op een geharmoniseerde manier te oefenen door te werken aan ademhaling.
De Bikram “Hot Yoga”: Deze yoga bestaat uit een reeks van 26 houdingen, omlijst door 2 ademhalingsoefeningen, allemaal in een verwarmde kamer. Het is een perfecte oefening als je uitdaging zoekt!
Het gemeenschappelijke punt tussen deze verschillende soorten yoga is de vereniging van lichaam en geest. Yoga kan zowel een sport, een therapeutisch hulpmiddel of een spiritueel moment zijn. Het is aan jou om het type yoga te vinden die het beste bij je past en wij gaan je daar bij helpen.

De voordelen van yoga

Yoga creëert een deugdzame cirkel waarvan de positieve effecten onder meer zijn:

 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Verhoogde stressbeheersingscapaciteit
 • Verbeterde concentratie
 • Helpt bij het afvallen
 • Beter verslavingsbeheer
 • Verlichting van rugpijn
 • Verhoogde flexibiliteit
 • Verlichting van gewrichtspijn
 • Beter algemeen welzijn
 • Opluchting tijdens herstel
 • Verbeterde ademhaling

Leave a Reply

Your email address will not be published.