De voordelen van crossfit op een rijtje

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: crossfit. Maar wat is het nou eigenlijk precies en waarom is het zo goed voor je? Crossfit is een nieuwe fitness trainingsmethode die bewegingen van allerlei sporten combineert. Atletiek, gewichtheffen en gymnastiek worden gecombineerd bij deze sport. Verder is crossfit heel gevarieerd, elke dag doe je weer een andere work-out. De ene dag doe je zo veel mogelijk oefeningen en de andere dag ga je voor de snelste tijd. De trainingen zijn heel uiteenlopend, van hardlopen tot push-ups en van roeien tot squatten. Raak jij normaal gesproken snel uitgekeken op een sport? Dan is crossfit wellicht iets voor jou! Door het afwisselende karakter is namelijk elke work-out weer anders. Voor crossfit kun je bijvoorbeeld terecht bij sportscholen in Roosendaal. Maar wat zijn de voordelen voor je lichaam nou precies?

Fitheid

Het eerste, en misschien wel meteen belangrijkste voordeel van crossfit is fitheid. Je leert hoe je goed moet bewegen zonder je lichaam te belasten. Op deze manier leer je je lichaam nieuwe dingen. Bij crossfit is persoonlijke begeleiding aanwezig. Doe je een oefening verkeerd? Dan word je hierop aangesproken, waardoor blessures voorkomen worden. Door de verschillende oefeningen train je van alles, en niet alleen de onderdelen die je het leukste vindt of het beste kunt. Door deze manier van trainen werk je dus ook aan je zwakke punten, zonder dat je er erg in hebt! Door crossfit word je niet alleen fitter, maar ook sterker. Bovendien bouw je je conditie op. Zo ben je nooit meer buiten adem nadat je een sprintje hebt getrokken naar de trein!

Sociaal aspect

Crossfit heeft ook een sociaal aspect. Je traint namelijk altijd in een groep. En samen sporten is gewoon veel leuker dan alleen! Heb je bijvoorbeeld een tijdje geprobeerd om zelf te gaan hardlopen elke zondagochtend? Dan merk je al snel dat dit lastig kan zijn. Doordat je geen stok achter de deur hebt, is het makkelijker om lekker in bed te blijven. Bij crossfit zit je vast aan een vast tijdstip, met een groep en persoonlijke begeleiding. De stap om thuis te blijven is dus veel groter. Maar het samen sporten heeft nog meer voordelen. Wil je bijvoorbeeld graag samen sporten met je partner? Of met je vrienden of vriendinnen die net een iets ander niveau van fitheid hebben? Bij crossfit is dit geen enkel probleem. Je kunt namelijk voor jezelf bepalen hoe zwaar je de oefeningen wil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.