De voordelen van golfen

Er zijn veel mensen met vooroordelen over golfen en golfers. Maar wat veel mensen niet weten is dat golfen in vergelijking tot andere sporten erg veel voordelen heeft. Het is een sport waarbij je calorieƫn verbrand en tegelijkertijd ook goed kunt netwerken. De andere voordelen van golfen worden hieronder besproken.

Verlaging van het stressniveau

Golfen is een sport die het stressniveau erg omlaag kan brengen. Doordat je tijdens het beoefenen van de sport veel wandelt en je begeeft in een natuurrijk gebeid is dit erg kalmerend voor de geest. Daarnaast is het geen sport die fysiek erg inspannend is dus kan je lichaam tijdens het beoefenen van de sport ook tot rust komen.

Weinig kans op blessures

Bij golfen is er in vergelijking tot andere sporten weinig kans op zware blessures, doordat je je fysiek niet zwaar hoeft in te spannen tijdens het beoefenen van de sport. Er kan ook door middel van een test kan er gemeten worden hoe stabiel en mobiel je swing is en daarnaast wordt er ook gekeken naar de coƶrdinatie. Met deze informatie kun je aan je swing werken en kijken hoelang je kan blijven golfen zonder het lichaam verkeerd te belasten.

Goed voor het geheugen

Omdat golf een strategische sport is, ben je tijdens het beoefenen van de sport erg met je geheugen bezig. Je probeert namelijk constant verschillende manieren te bedenken waarop je de golfbal in de hole kunt krijgen en moet dit ook na elke slag weer bijstellen. Doordat je zoveel aan het nadenken bent tijdens het golfen, houdt je je hersenen in conditie en wordt het geheugen gestimuleerd. Hierdoor is er minder kans op dementie, daarnaast is er uit onderzoek ook gebleken dat golfers gemiddeld 5 jaar langer leven dan mensen die niet golfen. Tijd om te beginnen met golfen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.