Katoen, wel of niet doen?

 

Katoen wordt omschreven als een eencellige vezel. Deze zachte vezel is afkomstig van katoenplanten, waar het groeit uit de opperhuid van de zaden van de plant. Eén vezel maakt nog geen katoen. De vezel worden tot draden gesponnen en hier wordt uiteindelijk textiel van gemaakt. Katoen is dus een natuurlijk product en daarom ook zo heerlijk draagbaar. In oude, geschreven bronnen, wordt aangegeven dat katoen in India al meer dan drieduizendjaar geleden gebruikt werd. Tegenwoordig is katoen een massaproductie en wordt het over de hele wereld geproduceerd. Dit brengt/bracht ook grote nadelen met zich mee op het gebied van chemische bestrijding en kunstmest. Met alle gevolgen van dien.

Biologische katoen

Gelukkig is men zich hier steeds meer van bewust en komt er een verschuiving naar verantwoordelijke katoen, zoals biologisch geteelde katoen of gerecycled katoen. Door als consument goed op de keurmerken te letten en bewust biologische katoen te kopen, kun je daadwerkelijk meehelpen aan betere werkomstandigheden voor de mensen in de katoenindustrie en aan minder schade voor de aarde.

ShirtsofCotton

ShirtsofCotton heeft een zeer uitgebreide collectie in katoenen shirts. Door de speciale weving van het katoen, krimpen de shirts nauwelijks. De extra lange shirts en perfecte pasvorm zorgen voor een goed draagcomfort. ShirtsofCotton is ontstaan door te luisteren naar de doelgroep die deze shirts draagt en ook de toekomst is gebaseerd op dit principe. Zo werd er bij het ontstaan bijvoorbeeld aangegeven dat de shirts wit moet zijn en wit moeten blijven, of dat ze niet mogen trekken onder je oksels. Op deze manier kan en wil het merk shirtsofcotton zich steeds blijven optimaliseren door te luisteren naar de klant en die verbeterpunten telkens weer toe te passen. Dat dit een slim en goed concept is, blijkt wel uit de snelle groei dat dit jonge merk doormaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.