Verminder rugklachten, sport verstandig

Wanneer je vaak last hebt van je rug door bijvoorbeeld slappe spieren, kan je het advies krijgen om te gaan sporten. Hierdoor worden je spieren na verloop van tijd aanzienlijk sterker en krijg jij meer uithoudingsvermogen. Maar als je deze oefeningen verkeerd aanpakt, dan kunnen deze klachten juist toenemen. En dat is natuurlijk niet waar jij op zitten te wachten. Bouw de oefeningen daarom altijd langzaam op en neem altijd de juiste houding aan tijdens het sporten.

Bouw je work-out langzaam op

Ook al ben je heel enthousiast en heb je echt zin om te gaan sporten, bouw de training langzaam op. Als je gelijk vol gas geeft, dan heeft je lichaam geen enkele kans om te wennen en op te warmen. Dit geldt niet alleen voor de apparaten, maar ook als gewichtheffen een onderdeel uitmaakt van jouw work-out. Bouw het aantal kilo’s van de gewichten langzaam op. Probeer niet gelijk de oefeningen uit te voeren zoals een ander dat doet, iedereen heeft zijn eigen tempo. Een personal trainer kan jou helpen met het maken van een persoonlijk trainingsschema.

Kies voor persoonlijke begeleiding

Ga je voor het eerst sporten? Kies dan altijd voor persoonlijke begeleiding. De trainer legt jou namelijk niet alleen uit hoe je de oefeningen uit moet voeren, maar ook welke work-out het meest geschikt is voor jou in verband met je rugklachten. Als je gaat zoeken op internet en zelf een trainingsschema maakt is de kans groot dat de blessures alleen maar toenemen. Vraag in dit geval een fysiotherapeut naar de opties. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om onder te gaan sporten onder de begeleiding van een fysiotherapeut.

Draag kleding met voldoende ondersteuning

Zorg niet alleen dat je oefeningen juist uitvoert, maar ook dat je de juiste kleding draagt tijdens het sporten. Haal geen oude vertrapte schoenen uit je kledingkast, maar investeer eens in een nieuw paar sportschoenen. Zo neem je gelijk een betere houding aan. Voor vrouwen is het verstandig om tijdens de work-out een sport bh te dragen voor ondersteuning en bewegingsvrijheid. Verder is het ook nog een optie om compressiekleding aan te schaffen. Deze kledingstukken sluiten nauw aan op je lichaam en zorgen voor een goede doorbloeding. Hierdoor verzuren je spieren minder snel en blijven ze soepel na het sporten. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook handig om sportzolen aan te schaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.